subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
Feb 6 2008, 11:12 PM
Коментар
|
|
|
-=Quizat Haderach=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 160 Регистриран: 25-December 06 Град: България Потребител No.: 90 Статус: Офлайн |
Не съм го измъдрил аз, прочетох го и ми хареса. Замислих се. Припомних си детските години! А вие помните ли ги? Цитат Децата на 60-те, 70-те и 80-те години
Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали! С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си! Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео! Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели? Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите? |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
![]() |
Feb 7 2008, 03:55 PM
Коментар
|
|
![]() eMDi DiaR ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 1 172 Регистриран: 17-February 07 Град: McR! Потребител No.: 10 661 Статус: Офлайн Моят блог |
Попринцип с много неща от тези съм съгласен. Аз също съм се катерил по дървета (и съм падал много). Също съм ритал топка до нощите пред блока на полянката, също съм падал от т.н. катерушки, целил съм с фунийки (даже още си пазя едната тръбичка, извадена от антена на село), също чета книги. Против музиката нямам нищо против - аз лично слушам всякаква музика - нямам никакви такива предпочитания, според модата, според това дали дадено момиче ще ме хареса или не. Виждаме всички гореспоменатите от kalbi фешъни, чалга модата, момчетата, които гащите им висят до земята, защото примерно 50 cent или някой друг негро ходил така. Няма лошо в това - представете си, че животът беше продължил както едно време - няма интернет, тв, двд, дискотеки, никакво развитие - пълна скука за вас, защото ние тепърва ще разучаваме този начин на живот. Така че нямам нищо против това "разнообразяване" на живота. Още нещо да добавя - нямам нищо против и навлизането на чуждици в българския език - било то руски, френски, английски, немски, ако ще и китайски мислете (въпреки че е малко странно последното |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
mitrium Децата на 20-ти век! Feb 6 2008, 11:12 PM
Sisq0 Бях го чел в някакъв сайт (не помня кой) и наистин... Feb 6 2008, 11:30 PM
klioo
Напротив - трудно ми е да си представя как днешн... Feb 6 2008, 11:32 PM
ludoto_mimi Това може да се отнесе и за децата на 90-те, защот... Feb 7 2008, 12:32 AM
KALBI Сигурно сега е по-забавно да си дете, но мисля, че... Feb 7 2008, 01:17 AM
arrIs Друго си е да обираш бостаните зад блока, да палиш... Feb 7 2008, 09:36 AM
electroneon Аз лично смятам, че някога ние бяхме щастливи деца... Feb 7 2008, 10:20 AM
milenski Ами, неонски, мозъкът ти може да е седемдесетарски... Feb 7 2008, 10:51 AM
Анубис Аз като 80-ти набор поглеждайки назад само мога да... Feb 7 2008, 12:51 PM
minastirit И аз мисля като electroneon ;) Живяхме щастливо и ... Feb 7 2008, 01:25 PM
electroneon ЦЪК :w00t: Feb 7 2008, 02:19 PM
arrIs Друго си е да отидеш с 20 стотинки на училище да с... Feb 7 2008, 02:27 PM
minastirit И ходенето по стрелбищата за снимки на Iron Maiden... Feb 7 2008, 02:36 PM
Анубис Лелеее а водните бомби от хартия бря ? Знаете ли к... Feb 7 2008, 03:25 PM
Elitsa Баничка от 18, боза от 6, плодови млека в найлонов... Feb 7 2008, 03:48 PM
ceceto нямам нищо против и навлизането на чуждици в бълга... Feb 7 2008, 04:27 PM
Elitsa Да се върнем на темата за децата.
Знаете ли какво ... Feb 7 2008, 04:50 PM
TZANKOSSS Elitsa, абсолютно същото нещо имах и аз до скоро, ... Feb 7 2008, 05:04 PM
fifoza Elitsa, абсолютно същото нещо имах и аз до скоро, ... Feb 7 2008, 05:37 PM
urbor Блазя ви ! По наше време имаше само дървени ко... Feb 7 2008, 05:30 PM
ludoto_mimi Какво ми се фукате с детски Москвич - у нас има ис... Feb 7 2008, 09:35 PM
StratoBOB А сиропите с газирана вода в халби бира,които ... Feb 7 2008, 10:00 PM
creck Защо си мислите, че нещо се е променило? Същото е.... Feb 7 2008, 10:04 PM
Fittipaldi ...Всеки ден гледам как си играят децата пред кооп... Feb 7 2008, 10:38 PM
nikra Някой спомена за картинки от Би-Биб, ето картини о... Feb 8 2008, 12:03 AM
_.:*~*:._Shai-Hulud_.:*~*:._ http://193.251.82.94/pif-collection/bannieres/vail... Feb 8 2008, 09:37 AM
Sisq0 Един от най-ярките символи на детството ни :)
http... Feb 8 2008, 09:57 AM
daniella87 Да определено има разлика от преди и сега - нормал... Feb 8 2008, 11:07 AM
ludoto_mimi nikra, това за вълка и яйцата беше голяма мания. :... Feb 8 2008, 12:54 PM![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 23rd May 2026 - 08:15 AM |