subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
Sep 22 2007, 01:13 AM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 4 Регистриран: 22-September 07 Потребител No.: 44 015 Статус: Офлайн |
Здравейте! Не знам дали това е правилното място, където да дам своето предложение/призив към преводачите. Имаме много хубави български филми (макар и повечето да са стари..), но проблема е, че не мога да се популяризират навън, поради езиковата бариера. Бих бил щастлив ако се намерят преводачи-патриоти, които да напишат английски субтитри за български филм - които и да са те. Иска ми се да научат малко повече за нас както в културен, така и в исторически план. В политически за съжаление нямаме с какво да се похвалим. Омръзна ми вече когато изляза извън България да ни мислят за идиоти, които тепърва откриват думата "телевизия", "кино", "интернет" и т.н.. Преди време бях опитал да преведа филма "Писмо до Америка", но не се получи особено удачно.. Аз и не съм особено добър в превода, особено литературния, а последното, което искам да направя е да създам грешно впечатление за филма поради некачествен превод. Затова пък съм готов да помогна както мога на хора, решили да се включат. Извинявам се, ако се окаже, че вече темата е била повдигане, обаче чрез search-a не успях да намеря нищо. Благодаря, че ме прочетохте. Лек ден |
|
------------------------------------ ⌘
|
|
|
|
|
![]() |
Sep 22 2007, 02:51 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 4 Регистриран: 22-September 07 Потребител No.: 44 015 Статус: Офлайн |
С малко повече помощ от администраторите може и да се получи.. Ако се разгласи това малко повече, би се увеличил шанса някой патриот да се отзове Срамота е.. Гледаме тук купища холивудски боклуци, а нямаме един български качествен филм преведен поне на английски, за да покажем на хората кои сме ние.. Ако парите са реалният проблем, нека преводачите определят някаква тарифа, за да видя дали мога да си го позволя... electroneon: жив и здрав бъди! Има ли ги качени тези субтитри на по-известни международни сайтове за субтитри? (Като например extratitles.to) Или са прикачени към самите торенти? |
|
------------------------------------ ⌘
|
|
|
|
|
Sep 23 2007, 06:13 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 232 Регистриран: 11-January 07 Потребител No.: 449 Статус: Офлайн |
На някои от филмите, продуцирани от БНТ от последните години, се правят допълнителни копия с набити английски субтитри (или SUBBED, както са по-известни тези копия в интернет). Какво обаче представляват самите субтитри нямам никаква представа, тъй-като нямам спомен да съм гледал каквото и да е от произведените заглавия. За съжаление положението при истински хубавите стари български филми е друго. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
exerhlp субтитри за български филми Sep 22 2007, 01:13 AM
_.:*~*:._Shai-Hulud_.:*~*:._ Ей това ще е истинският тест за величаещия се прев... Sep 22 2007, 09:18 AM
raichinov Подкрепям!
:Lighten: Много добра идея.
Има... Sep 22 2007, 09:27 AM
electroneon Козият рог
Крадецът на праскови Sep 22 2007, 09:28 AM
liquid Преди време се опитах да подхвърля тази муха тук, ... Sep 22 2007, 09:38 AM
Stone То повечето от старите български филми имат нужда ... Sep 23 2007, 06:44 PM
daniella87 То повечето от старите български филми имат нужда ... Aug 13 2009, 05:08 PM
an7iloop Искам да покажа някои БГ филми на приятелите ми в ... Nov 30 2007, 12:25 AM
edlund Искам да покажа някои БГ филми на приятелите ми в ... Dec 2 2007, 11:55 AM
thefirelord За някои филми ще трябват доста големи познания от... Dec 2 2007, 12:04 PM
exerhlp няма да е лошо и да имаме преведени някои от по-за... Aug 12 2009, 10:35 PM
BestRipper Ето за един от новите български: Дзифт При това ... Aug 13 2009, 07:31 AM
sabnina Преди време направих български субтитри на "О... Aug 13 2009, 02:24 PM
BestRipper Офф 1: thereisnoother, ако искаш да видиш съвремен... Aug 14 2009, 07:03 AM
stanimir2 Здравейте.
Направих български субтитри на филма Тр... Jun 25 2011, 11:47 AM![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 19th November 2025 - 01:22 AM |