subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 063 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн ![]() |
Хайде тук да се водят всякакви дискусии на тема домашно кино, че да не се задръстват с офтопик темите за субтитри. Примерно:
Този коментар е бил редактиран от Петър Хараланов на Apr 26 2024, 05:40 PM |
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 517 Регистриран: 8-October 07 Потребител No.: 46 141 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
А е толкова по-лесно да ръгнеш един HDMI кабел в лаптопа и така да го свържеш с телевизора. Не знам защо трябва да си усложнявате живота...
|
------------------------------------ |
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
А е толкова по-лесно да ръгнеш един HDMI кабел в лаптопа и така да го свържеш с телевизора. Не знам защо трябва да си усложнявате живота... И връзката е по-стабилна, а "новите" HDMI връзки и кабели предават сигнала с бясна скорост, старият 2.0 поддържа до 10.2Gbit и 4K видео до 60 fps, после има и 2.b, после "категория 3"... Преди три или четири години излезе HDMI 2.1 - 120 Hz 4K дисплеи, но и по-новите 8K телевизори. Може да има и по-нови. Само че на хората не им се ще кабели да им пресичат стаите. Искат по-лесно да е. И да не зависи от компютъра/лаптопа и техните възможности. Иначе проблемът с кабелите из стаята си има решение. Аз съм прекарал моя кабел по специален кабелен канал вътре в праговете на паркета покрай стената, т.е. през стаята видимо не минават никакви кабеляци. Оттам минава зад секцията, на която е 4K телевизорът. Както и да е - щом другият вариант им харесва, нека го ползват. И няма лошо да си дават съвети как да стане това. ![]() Този коментар е бил редактиран от sty на Mar 19 2024, 08:55 PM |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 156 Регистриран: 29-January 07 Град: Балчик, Варна, Пловдив Потребител No.: 3 828 Статус: Офлайн ![]() |
И връзката е по-стабилна, а "новите" HDMI връзки и кабели предават сигнала с бясна скорост, старият 2.0 поддържа до 10.2Gbit и 4K видео до 60 fps, после има и 2.b, после "категория 3"... Преди три или четири години излезе HDMI 2.1 - 120 Hz 4K дисплеи, но и по-новите 8K телевизори. Може да има и по-нови. Само че на хората не им се ще кабели да им пресичат стаите. Искат по-лесно да е. И да не зависи от компютъра/лаптопа и техните възможности. Иначе проблемът с кабелите из стаята си има решение. Аз съм прекарал моя кабел по специален кабелен канал вътре в праговете на паркета покрай стената, т.е. през стаята видимо не минават никакви кабеляци. Оттам минава зад секцията, на която е 4K телевизорът. Както и да е - щом другият вариант им харесва, нека го ползват. И няма лошо да си дават съвети как да стане това. ![]() Колко метра става общо? 4K сигнал по HDMI 2.1 мисля, че не може над 4 метра да е кабелът. Трябваше ми по дълъг, но ми обясниха, че сигналът губил качеството си при по-дълги кабели. Така ли е? |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Колко метра става общо? 4K сигнал по HDMI 2.1 мисля, че не може над 4 метра да е кабелът. Трябваше ми по дълъг, но ми обясниха, че сигналът губил качеството си при по-дълги кабели. Така ли е? Ами... Кабел HDMI2.1, 8K 60HZ/4K 120HZ, 48Gbps, HDR, HDR-DV, 3D, 7m Купих го за... забравих колко, ама май беше от порядъка на 50-60 лв. Тъкмо от компютъра до телевизора покрай стената. Вероятно има някаква загуба в качеството на сигнала, обаче аз, да си призная честно, въобще не мога да я усетя. А и телевизорът е 4К , на 8К не съм пробвал. |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd June 2025 - 10:54 AM |