subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 065 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн ![]() |
Хайде тук да се водят всякакви дискусии на тема домашно кино, че да не се задръстват с офтопик темите за субтитри. Примерно:
Този коментар е бил редактиран от Петър Хараланов на Apr 26 2024, 05:40 PM |
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 530 Регистриран: 8-October 07 Потребител No.: 46 141 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
А е толкова по-лесно да ръгнеш един HDMI кабел в лаптопа и така да го свържеш с телевизора. Не знам защо трябва да си усложнявате живота...
|
------------------------------------ |
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 729 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
А е толкова по-лесно да ръгнеш един HDMI кабел в лаптопа и така да го свържеш с телевизора. Не знам защо трябва да си усложнявате живота... И връзката е по-стабилна, а "новите" HDMI връзки и кабели предават сигнала с бясна скорост, старият 2.0 поддържа до 10.2Gbit и 4K видео до 60 fps, после има и 2.b, после "категория 3"... Преди три или четири години излезе HDMI 2.1 - 120 Hz 4K дисплеи, но и по-новите 8K телевизори. Може да има и по-нови. Само че на хората не им се ще кабели да им пресичат стаите. Искат по-лесно да е. И да не зависи от компютъра/лаптопа и техните възможности. Иначе проблемът с кабелите из стаята си има решение. Аз съм прекарал моя кабел по специален кабелен канал вътре в праговете на паркета покрай стената, т.е. през стаята видимо не минават никакви кабеляци. Оттам минава зад секцията, на която е 4K телевизорът. Както и да е - щом другият вариант им харесва, нека го ползват. И няма лошо да си дават съвети как да стане това. ![]() Този коментар е бил редактиран от sty на Mar 19 2024, 08:55 PM |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 156 Регистриран: 29-January 07 Град: Балчик, Варна, Пловдив Потребител No.: 3 828 Статус: Офлайн ![]() |
И връзката е по-стабилна, а "новите" HDMI връзки и кабели предават сигнала с бясна скорост, старият 2.0 поддържа до 10.2Gbit и 4K видео до 60 fps, после има и 2.b, после "категория 3"... Преди три или четири години излезе HDMI 2.1 - 120 Hz 4K дисплеи, но и по-новите 8K телевизори. Може да има и по-нови. Само че на хората не им се ще кабели да им пресичат стаите. Искат по-лесно да е. И да не зависи от компютъра/лаптопа и техните възможности. Иначе проблемът с кабелите из стаята си има решение. Аз съм прекарал моя кабел по специален кабелен канал вътре в праговете на паркета покрай стената, т.е. през стаята видимо не минават никакви кабеляци. Оттам минава зад секцията, на която е 4K телевизорът. Както и да е - щом другият вариант им харесва, нека го ползват. И няма лошо да си дават съвети как да стане това. ![]() Колко метра става общо? 4K сигнал по HDMI 2.1 мисля, че не може над 4 метра да е кабелът. Трябваше ми по дълъг, но ми обясниха, че сигналът губил качеството си при по-дълги кабели. Така ли е? |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 304 Регистриран: 14-January 07 Град: София Потребител No.: 1 023 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Колко метра става общо? 4K сигнал по HDMI 2.1 мисля, че не може над 4 метра да е кабелът. Трябваше ми по дълъг, но ми обясниха, че сигналът губил качеството си при по-дълги кабели. Така ли е? Всичко може, но цената няма да се хареса. Цитат This active optical HDMI 2.1 cable connects devices across long distances up to 100m without data loss – even in sensitive applications. It contains both fiber optic and copper cores, it is lightweight, flexible and has an ultra-small bend radius which makes it perfectly suitable for all kinds of installations.
|
------------------------------------ † 17.11.2019 год. ||| 21.08.2023 год.
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 13th September 2025 - 11:39 PM |