subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 2 Регистриран: 17-April 07 Град: Плевен, България Потребител No.: 23 885 Статус: Офлайн ![]() |
Може ли някой добър човек да ми каже с каква програма мога да си "извлека" субтитри от *.ogm или *.mkv файл. Благодаря предварително.
|
|
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 14 Регистриран: 4-November 09 Потребител No.: 101 478 Статус: Офлайн ![]() |
Като краен потребител на субтитрите мен не ме касае дали видео файла е с вградени букви... От всички посочени плеъри на сайта не е упоменат широкоразпространения корейски GOM плеър. Първото по важност е, че е на свободен код и второ - има приятен интерфейс. В настройките му мога да си наглася субтитрите по свой собствен удобен начин. Като започнем с многоредията, за които е всеизвестно на преводачите, ползващи SubtitleWorkshop, да се съобразяват със символната граница от 36 до 40 символа за ред. Е, има някои редки случаи при които да има 41-42 символа на реда и някои плеъри да ги преметнат на друг ред и да се получат общо три реда. Това може да се избегнекато му настроя 44-45 символа за ред в настройките на плеъра /Колкото повече букви на ред толкова по-малък и шрифт и обратното/. Също така може да се подравняват диалозите отлявата страна да речем /по фабрични настройки се центрират/. Това бе повърхностно за графичното оформление на буквите, а сега да се спрем на дизайна. При повечето плеъри буквите имат само контура докато тука има освен контура, а и падаща сянка, която за мен е хем радост за окото, хем и по-добра усвояемост/четимост/ на субтитрите... И чак сега дойде времето да си изкажа за ключовата способност на плеъра, а тя е именно да изкарва буквите на черен фон. С този изключителен способ избягвам "мацаниците" от обработката при "изваждане" на субтитри, защото бие на очи или да "скрия" съществуващи такива със "наслойване" на чужди субтитри с български. Може да ви мяза на реклама, но плеъра е наистина добър и си заслужава да бъде ползван. |
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 31st July 2025 - 07:50 PM |