subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() In nidor eGo fides ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 110 Регистриран: 29-December 07 Град: The city of sixty ships Потребител No.: 55 744 Статус: Офлайн ![]() |
И все пак може! ![]() * Даденото от колегата sed решение на проблема напълно отговаря на истината (всеки може да го провери), но лично мен не ме задоволява качеството на образа на превюто - картината е "назъбена" и пълна с цветови "артифакти": |
------------------------------------ |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() In nidor eGo fides ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 110 Регистриран: 29-December 07 Град: The city of sixty ships Потребител No.: 55 744 Статус: Офлайн ![]() |
Даже и така може: Разглеждаме отново проблематичната ситуация - имаме инсталиран и работещ Win7, както и инсталиран SubtitleWorkshop 2.51. Този път, нека да настроим за работа в известните ни, най-често срещани случаи другия основен кодек-пакет - този на Shark007. 1. Стартираме инсталацията на пакета, съвестно удряме напосоки Next/I Agree и така нататък, докато ни се разкара от главата. Чукваме върху заветния субтитърен файл и... най-вероятно я звук няма да има, я картина, или SW откровено ще си забие, при което ОС ще извади любезно съобщение, което при по-нататъшно разглеждане, ще ни светне, че забилата програма е VSFilter.dll, ver. 2.39... Това не е нищо друго, освен VobSub 2.39 - онова програмче, което се грижи да вади титрите за плеърите, които самички не могат. Както колегата sed вече добре разясни, из форумите се носи мълвата, че тази версия си е бъгава по рождение, и премахването й, или даунгрейд-а до версия 2.33 ще оправи проблема. Сигурно е така, но в случая със SW, ние си нямаме никаква нужда от още един чифт изведени върху видеото субтитри, освен тези, които SW сам си вади, затова след малко ще изключим този филтър. * В интерес на истината, аз за проба и в предния пост, а и за сегашния, все ползвам текущия превод, над който работя, и държа да отбележа, че с настройките по подразбиране на shark codec pack, видеото ми тръгна, без проблеми (виж забележка 1), но нямах звук... Зачудих се и огледах какви точно са настройките - оказа се, че по подразбиране, кодек-пака е оставил за декодиране на XviD собствените кодеци на Microsoft... Няма лошо, но не вършат кой знае каква работа, затова - под ножа! ![]() 2. Почваме с картинките. Основната работа тук върши единствената програмка, за настройване на целия кодек-пак. Открийте я в старт-менюто -> Shark007 Codecs -> Settings Application. Внимание - съветвам да не я стартирате по нормалния начин (цъкане с мишката) я да изберете с дясно копче отгоре й - "Run as administrator" (щото, ако като мен ви се наложи да правите няколко стотици проби от комбинации м/у всички настройки, вероятно скоро благи думи от устните ви няма да се откъснат ![]() ![]() Та значи - пуснали сме програмата като баш-майстори на собствения си компютър... Почваме по ред на номерата: -> На първия таб - Config: -> На петия таб - H264: -> На деветия таб - SWAP: -> Като изпълните дотук обозначените действия, за последно се връщаме на първия таб - Config: * Тази последна настройка на самия FFDShow не е нищо друго, освен настройката "Enable processing of raw video" от предишния ми пост, тя е само и единствено заради H264/x264 кодираните филми. Може спокойно да я изпуснете, ако не можете да си позволите да гледате такива. Забележка 1: Отново напомням, че всички тези опити съм ги правил при изключен (локално, само за програмата SW Desktop compositing! Прочетете първият ми пост!) Забележка 2: Изберете за кодек по подразбиране FFDShow, ако имате достатъчно бърза машина, с Vista/Win7 Expirinece Index > 4! Забележка 3: Изберете за кодек по подразбиране CoreAVC, ако имате машина, с Vista/Win7 Expirience Index < 4 и ако ПРЕДВАРИТЕЛНО вече сте си инсталирали CoreAVC! Лично аз ползвам тази опция, щото видео-картата ми е с елементарен ускорител на физиката CUDA/VDPAU, което драстично разтоварва процесора(ите) от разни задачи по декодирането на видеото и така, 1080р филми се гледат с натоварване, рядко превишаващо 30%, сумарно. Предупреждавам, че CUDA ускорението не е достъпно за всички видео-карти на nVidia, а дори и вашата да поддържа, трябва доста тънка настройка на самия CoreAVC, за да върви мазно и гладко и най-вече (което лично мен много ме касае) - SW да може бързо и лесно да прескача на титър на титър, просто с едното чукване на мишката в/у даден такъв. В противен случай, запращането на програмата, да възпроизведе произволен титър с видео се превръща в мъчение, сийкването е адски мудно! Но това е друга тема. Който има CUDA (проверете тук, дали сте късметлии), може да опита. Ето как изглежда отворена в SW една 1080-ка: Това беше то, вече имате перфектно настроен (в минималистичен режим) кодек пак от Shark007 ![]() Този коментар е бил редактиран от qsatis на Dec 31 2009, 10:12 AM |
------------------------------------ |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd June 2025 - 04:30 AM |