subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн ![]() |
Amazing Grace Историята на Уилям Уилбърфорс http://www.amazinggracemovie.com/the_film.php http://imdb.com/title/tt0454776/ рейтинг: 7,7/10 (от 4981 гласа) Държава: Великобритания / САЩ Времетраене: 112 мин. Жанр: историческа драма Година: 2007 г. Режисьор: Майкъл Аптед Сценарист: Стивън Найт Продуцент: Джийни Ким В ролите: Йоан Гръфъд, Ромола Гари, Киарън Хайндс, Руфъс Сюъл, Юсу Ндур, Бенедикт Къмбърбач, Никълъс Фарел, Стивън Кембъл Мур, Тоби Джоунс, Бил Патерсън, Майкъл Гамбън, Албърт Фини Сюжет: Към края на XVIII век над 11 млн. мъже, жени и деца от Африка са отведени като роби в колонии из Централна и Северна Америка. Великобритания е могъща империя, съградена на гърба на робите. Търговията с хора се счита за нещо нормално. Малцина смеят да надигнат глас срещу робството. "Изумителна благодат" разказва историята на английския политик Уилям Уилбърфорс (Йоан Гръфъд), който повежда дълга и изтощителна битка, за да постави край на робството в Британската империя. Неговият близък приятел Джон Нютън (Албърт Фини) го вдъхновява да доведе тази кауза докрай. Избран в Парламента още на 21-годишна възраст, Уилбърфорс съумява за две десетилетия да преобърне мисленето на мнозина и така да прекрати безумната търговия с хора. Отзвуци от филма: Конвенция срещу трафика на хора, подписана 200 г. след Уилбърфорс (кликни тук). Рецензия на филма от сп. "Christianity Today", превод: Соня Илиева (кликни тук). Субтитри: ТУК Тези субтитри са предназначени за subs.sab.bz. Моля, не ги качвайте никъде без мое съгласие. Ще бъда благодарен за отзивите ви по имейл или в темата тук. Благодаря ви, че ползвате труда ми! Плакати и снимки: плакат плакат плакат снимка снимка снимка снимка ![]() Този коментар е бил редактиран от yonkaval на Feb 14 2012, 03:21 PM |
|
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн ![]() |
Използвай ги спокойно. Само ще те помоля да не променяш нищо по самия текст. Или ако тръгнеш да променяш нещо, първо ми изпрати ЛС за справка. После пусни тук линк към въпросния блурей. |
------------------------------------ |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 25th August 2025 - 09:04 PM |