subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 213 Регистриран: 2-January 10 Град: Русе Потребител No.: 104 256 Статус: Офлайн ![]() |
![]() The Professor and His Beloved Equation Професорът и любимото му уравнение ![]() Жанр: Драма Година: 2006 Режисьор: Такаши Койзуми Актьори: Акира Терао, Ери Фукацу. Рюсей Сайто, Рукиро Асаока и др. Държава: Япония Времетраене: 117 минути Превод от английски и руски : Nikomila Редакция : Mike28 Резюме: Филмът по хитовия роман на Йоко Огава разказва за приятелството между професор по математика, който след автомобилна катастрофа губи способността си да помни за по-дълго от 80 минути, неговата икономка - млада самотна майка, и нейния 10-годишен син. Това красиво приятелство се заражда чрез най-необичайния посредник – математиката, която за професора е единствено занимание, начин на общуване и голяма любов, а за неговите приятели се превръща в средство да разберат себе си и другите и да надникнат в тайните на вселената. Свали субтитрите от сайта Този коментар е бил редактиран от mike28 на Feb 1 2012, 06:18 PM |
------------------------------------ "Човек може да гледа, но за да вижда добре, той трябва да се научи." Маргьорит Дюрас |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() - = Ho - ho - ho! = - ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 4 242 Регистриран: 15-September 07 Потребител No.: 1 952 Статус: Офлайн ![]() |
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 213 Регистриран: 2-January 10 Град: Русе Потребител No.: 104 256 Статус: Офлайн ![]() |
Филмът си струва всяка секунда. Рядко оригинален като замисъл, перфектно изпълнение от страна на целия екип, режисьорът Такаши Койзуми и един от най-любимите ми японски актьори - Акира Терао се събират отново заедно, след изключително добрия самурайски епос, по последния сценарий на Куросава - After The Rain. Освен интелигентния сценарии, не мога да не спомена актьорската игра, която ми обра всички точки. Реакциите, гримасите, цялостното присъствие на всеки един артист просто трябва да се види - без капка фалш, без преиграване, всеки е влязъл всеотдайно в ролята си. Музиката е чудесна и е подбрана с много усет и вкус за всяка една сцена, когато я има. Черешката на тортата е операторската работа, всичко е заснето по класически метод, няма някакви шантави ъгли на камерата, нито са ползвани модерни цветни филтри, всичко е стандартно, но това не пречи визията да е от висока класа. Надявам се, че нагледният урок по толерантност и човешко поведение ще достигне до сърцата на повече хора, защото това не е просто поредната лента, а филм със собствена индивидуалност, показващ уникалната култура на азиатците. Защото съм убеден, че нищо подобно не може да бъде заснето нито в САЩ, нито в Европа, просто трябва да гледате "Професорът и любимото му уравнение", за да разберете какво имам предвид. Безкрайни благодарности на Nikomila, за такъв първи превод аз само мога да мечтая. Този коментар е бил редактиран от yvetted на Feb 14 2012, 06:39 PM
Причина за редакцията: Премахнат линк.
|
------------------------------------ "Човек може да гледа, но за да вижда добре, той трябва да се научи." Маргьорит Дюрас |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 10 Регистриран: 12-May 11 Потребител No.: 122 701 Статус: Офлайн ![]() |
Един от любимите ми филми. Благодаря ви за труда по превода. |
------------------------------------ В зрънце пясък света да съзреш,
и небето в чашката на цвете, в длан безкрая да съзреш, и вечността в един от часовете. Уилям Блейк |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 17th August 2025 - 09:02 PM |